Efop-1.3.5.-16-2016-00620

2021.01.27.

Beregi Ifjúságért Közművelődési és Szabadidő Egyesület (BIKSZE)

Sajtóközlemény

Egy ládányi civil program a Beregben

A Beregi Ifjúságért Közművelődési és Szabadidő Egyesület „CIVILÁDA - Közösségfejlesztés a Beregben” címmel az EFOP-1.3.5-16-2016-00620 jelű program keretében szervezett 36 hónapon keresztül közösségi programokat a Beregi Ifjúságért Közművelődési és Szabadidő Egyesület (BIKSZE) Vásárosnaményban.

A Beregi Ifjúságért Közművelődési és Szabadidő Egyesület az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében benyújtott EFOP-1.3.5-16-2016-00620 kódszámú „CIVILÁDA -  Közösségfejlesztés a Beregben” című támogatási kérelme 25 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap és a Magyar Állam 100%-os támogatási intenzitásával kerül finanszírozásra. Célunk volt az önkéntesség elterjesztése, az önkéntes munka megbecsülésének növelése, emellett önkéntes programok megvalósítása, az önkéntesség hasznának, társadalmi hatásának terjesztése, valamint a célcsoport érzékenyítése. Emellett a generációk összehozása, fiatalok felelős életre nevelése, közösségfejlesztés. A programok segítségével igyekszünk csökkenteni a kulturális és társadalmi különbségeket, fejlesztjük a közösségi aktivitást. A projekt 2017 márciusában indult, és a pandémia miatti hosszabbításokkal 2021. január 27-én ért véget.

Az aktív 3 év alatt folyamatosan kerestük az önkénteseket, akik a célunk megvalósítása érdekében segítségünkre voltak a rendezvények, események, programok megvalósításában. A megvalósított családi napokon, egészségnapokon, sportprogramokon, környezetvédelmi napokon, klubfoglalkozásokon, előadásokon több mint 5070 regisztrált fő vett részt, akik a megszerzett tapasztalatokat, élményeiket saját közösségükben használhatták fel. Igyekeztünk az igényeket felmérni, minden rendezvény előtt úgy kialakítani a programokat, hogy az minél több érdeklődőnek vonzó legyen.

A tapasztalatokat, eredményeket a térség nyertes pályázóival szakmai fórumok keretében osztottuk meg.

 A megvalósítóknak, önkénteseknek csapatépítő tréningeket és önkéntes képzéseket szerveztünk. A projekt  sikerességét az időszakban létrejött új közösségi kapcsolatok, kialakult közösségi hálók megléte is igazolja.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projektről bővebb információt a www.biksze.hu oldalon olvashatnak.” 

 

További információ kérhető: 

Insticei Zoltán

 


 • Kedvezményezett neve: Beregi Ifjúságért Közművelődési és Szabadidő Egyesület

  Projekt címe: „Civiláda” – Közösségfejlesztés a Beregben

  Szerződött támogatás összege: 25 000 000 Ft

  Támogatás mértéke: 100 %

  Projekt kezdési dátuma: 2017. március. 20.

  Projekt befejezési dátuma: 2020. október 29.

  Projekt tartalmának bemutatása:

  A településen szükség van a családi kötelékek erősítésére, családok bevonására a szervezett programokba. Ehhez hozzájárul projektünk, hiszen családi nap, sportnap, karácsonyi rendezvény, húsvétváró, hagyományápolás, ifjúsági fesztivál valósul meg.  

  A településen az idős emberek morbiditási mutatói rosszak, szükség van a szűrőprogramok népszerűsítésére. A megelőzés érdekében projektünk során egészségnap valósul meg, ahol bárki részt vehet ingyenes szűrővizsgálatokon, a fogyatékkal élőknek is segítünk eljutni a szűrésekre.  

  Az aktív nyugdíjas évek megvalósításához több programra van szükség a településen. Programjainkba az időseket is bevonjuk, segítünk a generációk közötti együttműködés javításában, a fiatalok megtanítják neki az internethasználat alapjait, mellyel könnyebben tarthatják a kapcsolatot a családjaikkal, ismerőseikkel. A projekt során új közösségek jönnek létre az idősek bevonásával, melyek aktív kikapcsolódást nyújtanak majd.

  Igényfelmérés és helyzetelemzés alatt tapasztaltak alapján, a projekt során célunk az önkéntesség elterjesztése, az önkéntes munka megbecsülésének növelése, emellett önkéntes programok megvalósítása. Célunk az önkéntesség hasznának, társadalmi hatásának terjesztése, valamint a célcsoport érzékenyítése. Emellett a generációk összehozása, fiatalok felelős életre nevelése, közösségfejlesztés. A szervezetünk szociális és társadalmi célú szolgáltatási kapacitásának az azonosított helyi igényekre szabott fejlesztése. A programok segítségével igyekszünk csökkenteni a kulturális és társadalmi különbségeket, fejlesztjük a közösségi aktivitást. A tapasztalatainkat, eredményeinket megosztjuk a térség nyertes pályázóival szakmai fórum keretében.

  Projekt azonosító száma: Efop-1.3.5-16-2016-00620

  Forrás: Európai Szociális Alap

Nyomtatás E-mail

 • /efop-1-2-2-15/megnyito

Beregi Ifjúságért Közművelődési és Szabadidő Egyesület

4932 Márokpapi, Táncsics u. 4/a

Email:

Tárhely-szolgáltatónk a Rackhost.hu.

Köszönjük támogatásukat!

 

Támogasson bennünket adója 1%-ával!

Adószámunk: 18807723-1-15

Köszönjük szépen!